18 July 2012

Masak-masak

Masak-memasak time tiba mood rajin. Antara resepi dan masakan yang terkumpul untuk bulan ini.
Strawberry Kek Sukaati Mama
Deko ikut citarasa dan untuk Fina yang sibuk nak potong kek. 
Letak juga nama Fiqah atas kek walaupun Fiqah tak pandai makan kek.

Fruit tart
 Hasil kelas di Sri Kembangan bersama Kak Nik.
Kelas ini saya hadir bersama Ita member ofis waktu rehat hari Jumaat.
Insyaallah, bila dah mahir akan dijadikan salah satu pilihan di AZCUPCAKES.

Blueberry dan Strawbery Cheese Tart
Juga belajar buat di Kelas Kak Nik.

Puding Triffle
First time buat, untuk dibawa ke Mesyuarat staff di ofis dan selingan acara makan-makan sempena sambut Ramadhan.

Bulan puasa bakal menjelma, target, memasak untuk berbuka dan bersahur setiap hari mengikut apa yang mampu. Harap-harap sempat kerana bulan puasa saya tukar waktu bekerja. Balik jam 4.30 petang dan hendaknya tidak terkandas dalam kesesakan lalulintas.

2 comments:

  1. balik kampung weekend ni buat tat eh..

    ReplyDelete
  2. wooo...no komen..si fiqah tu, kejap2 menguek..jonoh aku nak terap kulit tart tuh, ntah bila siap.hi2..aku buat trifle boleh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails