05 December 2010

Stok baru

Ini bukan gambar stok frozen EBM ya [acik dah lamo pencen kumpul2 stok ni], ini gambar dessert yang paling senang nak buat.

Dadih perisa Mangga


Mula-mula didihkan 1 liter air. Selepas itu masukkan serbuk dadih dan kacau lebih kurang 2 minit.

Bila dah masak, masukkan terus ke bekas kecil dan disimpan ke dalam peti sejuk sehingga beku.


Dah siap. Memang tak mencabar kaedah pembuatannya kan. Daripada beli kat luar sebekas rm1.00-RM1.50, baik cuba buat sendiri dan dapat 10 bekas dengan harga hanya rm3.75 sahaja.
Ini yang saya beli dari Tesco. Ada beberapa perisa lain yang boleh dipilih.

Mudah-cepat-ringkas-sedap!!!!
Selamat mencuba.

3 comments:

  1. tinggal lagi 8, nanti ko dtg sini, aku beli, ko buat sendiri eh....

    ReplyDelete
  2. alaaaa npe lak aku yg kne wat
    x ske a nk kne wat
    soh fina yg wat kann

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails