01 December 2011

Bagan Lalang

Tak pernah lagi sampai ke Bagan Lalang. Hasrat dihati nak makan seafood fresh. Nak ke Umbai/Alai, Melaka, tak sempat dah nak berjalan jauh-jauh time sarat-sarat ini. Jadi plan ke Bagan Lalang jer. Dah lewat petang sampai di tepi pantai. Perjalanan dari Semenyih ke Bagan Lalang, lebih kurang 1 jam. Air laut keruh, mungkin masa kami pergi selepas hujan. Fina sukalah dapat tengok laut.


Fina bergambar dengan mama yang semakin 'membesar'

dan dengan baba pula. Menceceh je mulut anak dara tu.


Selepas berjalan-jalan di pantai, seterusnya ke restoran yang dicadangkan oleh member saya Ita, cari seafood untuk makan malam. Kali ini tak nak makan ikan, nak cari seafood lain. Memang penuh restoran tu. Makanan laut, boleh pilih dulu, kemudian timbang dan beritahu nak dimasak apa.  Jadi saya pilih ketam masak merah, udang goreng butter, sotong goreng tepung, lala masak serai dan juga sup sayur.

Rasa makanan boleh tahan dan memang fresh. Lain kali, bila 2nd baby ni dah besar sikit, boleh ajak baba datang ke sini lagi.

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails