07 March 2012

Cupcakes dan Kek Pelangi

Tengok bahan-bahan dari Kelas Azcupcakes Sabtu lepas ada lebih, jadi tiba-tiba mood rajin untuk buat cupcakes pula. Dah agak lama tak membakar cupcakes. Jadi masa untuk warm up enjin. Terhasillah 2 jenis cupcakes ini:


Bluebery Cupcakes



Cupcakes Pelangi

Tak banyak pun buat, adalah 20 pcs. Beri pada jiran sebelah rumah satu bekas.  Sebenarnya tak bancuh adunan lain-lain. Satu adunan yang sama dengan Kek Pelangi yang saya buat. Cuma bagi cupcakes bluebery, letakkan filing bluebery di dalamnya. Saya suka hasilkan cupcakes kerana masa membakar lebih sekejap jika dibandingkan dengan kek biasa, kena tunggu 1 jam baru masak. 15 minit dah siap bakar dan boleh dimakan dengan saiz yang kecil. Tak perlu potong-potong dan nak check dah masak ke belum-cucuk lagi-dah masak ke belum.

Serta ini

Kek Pelangi yang sedang dibakar untuk dibawa balik ke Terengganu.


Telah selamat sampai ke Terengganu jam 5.40 pagi semalam. Insyaallah, esok kami akan adakan Majlis Akikah untuk Fiqah di sini.

1 comment:

  1. si pelangi tu cam sodapppp je kakkkk..... yummm2!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails